שר שלום ג'רבי ממליץ על מסלולי לימודים שניתן ללמוד בעזרת כספי הפיקדון
אחת ההטבות החשובות לה זוכים מי שהשלימו שירות לאומי בן שנה או שנתיים היא הפיקדון האישי: בדומה לחיילים משוחררים, גם מתנדבי ומתנדבות השירות הלאומי זכאים לסכום כסף מסוים – נכון לקיץ 2016 הוא עומד על כ-6,500 ש"ח למי שהשלימו שנת שירות לאומי (או לחילופין שנת שירות אזרחי בהיקף שבועי של 40 שעות התנדבות או שנתיים של שירות אזרחי בהיקף שבועי של 20 שעות) ועל כ-13,000 ש"ח למי שהשלימו שירות לאומי בן שנתיים – שאותו הם יכולים לנצל למטרות שונות ובהן לימודים.
על-מנת לנצל בצורה מושכלת את הסכום הנ"ל – שמצטרף למענק השחרור (שגובהו הוא 4,500 ש"ח או 9,000 ש"ח, בהתאם לאורך השירות) – כדאי להקשיב להמלצותיו של שר שלום ג'רבי, מנכ"ל רשות השירות הלאומי אזרחי ומי שפועל רבות למען שיפור תנאי השירות ומתן הטבות נוספות למתנדבים ולמתנדבות.
השלמת בגרויות
אופציה אחת של לימודים היא השלמת בגרויות.
שר שלום ג'רבי מדגיש כי עבור אופציה זו אין צורך כלל לפדות את כספי הפיקדון, שכן היחידה להכוונת חיילים משוחררים, שמטפלת גם בבני ובנות השירות לאומי, מממנת לימודים אלה, שמהווים עבור חסרי תעודת בגרות שלב ראשוני והכרחי בדרך ללימודים מתקדמים יותר. פרטים מלאים ניתן לקבל ביחידה להכוונת חיילים משוחררים.
מכינות קדם אקדמיות
מסלול אחר שמסייע להגיע ללימודים אקדמיים עבור מי שציוניו אינם מספיק גבוהים על-מנת להתקבל ללימודים בהם הוא מעוניין הוא המכינות הקדם אקדמיות.
שר שלום ג'רבי מציין כי גם לימודים במכינות קדם אקדמיות ממומנים ע"י היחידה להכוונת חיילים משוחררים, וזאת באופן חלקי או מלא, בהתאם לקריטריונים של היחידה.
לימודים לקראת תואר ראשון
שר שלום ג'רבי מדגיש כי את כספי הפיקדון האישי ניתן לנצל במשך 7 שנים מתום מועד השירות, כשמתוך אותן 7 שנים ב-5 השנים הראשונות אפשר למשוך את הכסף לטובת מטרות ספציפיות, שאחת מהן היא לימודים (כולל, אגב, לימודי נהיגה).
בוגרי ובוגרות השירות הלאומי אזרחי יכולים לנצל את הפיקדון לטובת מימון חלק מאותם לימודים אקדמיים, ובמקרים מסוימים הם זכאים להטבה נוספת – מימון מלא של שנת הלימודים הראשונה, או מימון בגובה 50% משכר הלימוד של השנה הראשונה.
ההטבה ניתנת למי שבוחרים ללמוד במוסד שמוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה ונמצא באזורי הפריפריה, וכן לבוגרי שירות לאומי שמתגוררים באזורי עדיפות לאומית (בלי קשר למקום הלימודים) – יש להתעדכן דרך היחידה להכוונת חיילים משוחררים לגבי רשימת מוסדות ההשכלה הגבוהה הרלוונטיים להטבה משמעותית זו.
הכשרה מקצועית
בני ובנות שירות לאומי אזרחי שמעדיפים את המסלול המקצועי על פני זה האקדמי זכאים גם הם לתמיכה.
הסיוע כולל מימון בשיעור 90% של שכר הלימוד בשנה הראשונה ללימודי טכנאים או הנדסאים, ובחלק מהמקרים – בהתאם למקצוע הנלמד – מימון חלקי גם של שנת הלימודים השנייה.
כמובן שאת היתרה ניתן לשלם בכל מקרה מתוך הפיקדון האישי, וכן ניתן לנצל את הפיקדון לטובת הכשרות מקצועיות אחרות שלא מעניקות תעודת הנדסאי/טכנאי.
מדוע ממליץ שר שלום ג'רבי על קבלת ייעוץ והכוון אישי?
עוד כדאי לדעת שבנוסף לסיוע הכספי המשמעותי, זכאים בוגרי ובוגרות השירות הלאומי אזרחי להטבה חשובה מאוד אחרת, שגם אותה ממליץ שר שלום ג'רבי לנצל: קבלת ייעוץ והכוון אישי דרך היחידה להכוונת חיילים משוחררים.
לצעירים בימינו לא תמיד קל לזהות לאיזה מסלול כדאי להם לפנות, מהן היכולות האמיתיות שלהם ואיפה יוכלו לבוא לידי ביטוי בצורה המיטבית. קבלת ייעוץ והכוון אישיים מאנשי מקצוע עשויה לסייע רבות להגעה אל המקום הטוב ביותר עבורם.